02 Aug 2021
praktijk

De WHOA en de fiscus: de update Leidraad Invordering omzeilt de wet – maar zonder succes

De Leidraad Invordering is onlangs gewijzigd. De gewijzigde leidraad bevat aanvullend beleid voor hoe de ontvanger om wenst te gaan met WHOA-akkoorden en verduidelijkt (grotendeels) de positie van de ontvanger. In dit praktijkartikel staan twee in het oog springende wijzigingen centraal. In gevallen waarin de ontvanger niet met een WHOA-akkoord instemt, lijkt dit beleid de werking van de WHOA te willen omzeilen om een verrekeningspositie veilig te stellen. Daarnaast bespreken wij de onverwachte handhaving van de dubbel percentage-regel en de implicaties daarvan voor de praktijk.

Inleiding

De Leidraad Invordering (hierna: Leidraad) is onlangs gewijzigd.[1] De wijziging verklaart het bestaande beleid ten aanzien van saneringsakkoorden óók van toepassing op akkoorden onder de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (hierna: WHOA...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van HERO kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Dwangakkoord
Leidraad Invordering
WHOA

Auteur(s)

Parisa Jahan

is advocaat bij Toon Advocaten

LinkedIn

Rob van den Sigtenhorst

is advocaat bij Toon Advocaten

LinkedIn