28 Jul 2021
praktijk

De positie van de werknemer onder de WHOA

Werknemers hebben een uitzonderlijke positie onder de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (hierna: “WHOA”): hun arbeidsrechtelijke positie blijft namelijk onaangetast als de onderneming een WHOA‑traject doorloopt en blijft derhalve geborgd. Dit betekent echter niet dat het personeelsvraagstuk buiten een WHOA‑traject gehouden moet worden. Het kan immers voor de levensvatbaarheid van een onderneming, bijvoorbeeld in sectoren die erg arbeidsintensief zijn, cruciaal zijn om het personeelsbestand in te krimpen of arbeidsvoorwaarden te wijzigen en daarmee een faillissement van de onderneming te voorkomen.

In het onderhavig artikel bespreken wij het WHOA-traject in vogelvlucht (paragraaf 2). Vervolgens zullen wij ingaan op de rechten van de werknemers en de kwalificatie van arbeidsovereenkomsten (paragraaf 3). Daarna zullen wij de mogelijkheden tot ...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van HERO kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Ondernemingsraad
Ontslag
Werknemer
WHOA
Wijziging arbeidsvoorwaarden

Auteur(s)

Dymphy Schuurman

is advocaat bij Ten Holter Noordam Advocaten

LinkedIn

Ilse Harmsen

Advocaat bij Ten Holter Noordam

LinkedIn