07 Sep 2021
praktijk

Vereist inzicht voor de beoordeling van een reorganisatie - akkoord

Sinds de invoering van de WHOA is deze voornamelijk gebruikt om crediteuren een relatief makkelijk te doorgronden liquidatie-akkoord aan te bieden. Voor het aanbieden van een reorganisatie-akkoord komt meer kijken. Zo zal een herstructureringsplan en de reorganisatie waarde moeten worden bepaald. Doordat, in tegenstelling tot een liquidatie-akkoord, niet de waarde van de activa centraal staan maar de toekomstige kasstromen en terugkerende winstgevendheid, worden meer aannames gemaakt. Door de langere termijn, verschillende belangen en de subjectieve inschattingen zullen crediteuren meer behoefte hebben aan inzicht in de achterliggende gegevens en alternatieven. Inzicht hierin verhoogd de kans op een snelle doorlooptijd en de algemene acceptatie van het voorstel.

 

1 Voorwaarde akkoord

Onder de WHOA kan een onderneming met een te hoge schuldenlast en liquiditeitsproblemen zich herstructureren. De onderneming moet in de kern gezond zijn en op redelijk korte termijn gezond en rendabel te maken zijn. De ondern...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van HERO kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Corporate Finance
Herstructurering
Herstructureringsplan
Informatievoorziening
Liquidatiewaarde
Reorganisatie-akkoord
Reorganisatiewaarde
Waardering
WHOA

Auteur(s)

Georges de Méris

is Partner Corporate Finance, Forensics & Recovery bij Joanknecht

LinkedIn