25 Jan 2023
praktijk

RONDE TAFELGESPREK. Een terugblik op de WHOA met vijf observatoren

Eerder in deze uitgave is een verslag gepubliceerd van een rondetafelgesprek met herstructureringsdeskundigen over hun ervaringen met de WHOA. Een verslag van het rondetafelgesprek met rechters uit de WHOA-pool zal zeer binnenkort verschijnen op HERO

 

Dit artikel is de weergave van ons rondetafelgesprek met vijf observatoren (allen advocaten). De deelnemende observatoren waren Angelina Bakker (werkzaam bij Resor), Kees van den Bergh (werkzaam bij Herik Verhulst advocaten), Johan Westerhof (werkzaam bij HVG Law), Daan Schalken (werkzaam bij BG legal) en Kees van de Meent (werkzaam bij Florent).

 

In alle gevallen betrof hun aanstelling als observator een besloten akkoordprocedure als bedoeld in art. 369 Fw. Gelet hierop, worden de procedures waarin zij hebben opgetreden beschreven zonder namen te noemen en zonder dat deze herleidbaar zijn naar concrete zaken of personen.

 

Hoe en met welke reden zijn jullie benoemd als observator? Hoe is de procedure geëindigd?

 

Angelina Bakker (AB): Ik ben benoemd door de Rechtbank Amsterdam en dat was de allereerste benoeming tot observator. Mijn benoeming hing samen met een ve...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van HERO kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Insoventierecht
Observator
WHOA

Auteur(s)

Stefan van Rossum

is advocaat bij Van Doorne N.V. te Amsterdam en lid van de redactie van deze uitgave.

LinkedIn

Olaf Poorthuis

Advocaat/curator en OK functionaris Watsonlaw Den Bosch

LinkedIn

m.m.v. Anne Verboom

is PhD-candidate aan de Universiteit Leiden

LinkedIn